IPMA certificering, ook wel bekend als International Project Management Association, is een erkende standaard voor professioneel projectmanagement. Door deze certificering te behalen, toon je aan dat je de vaardigheden en kennis hebt om projecten efficiënt en succesvol te leiden. De certificering wordt erkend in meer dan 80 landen en is een waardevolle aanvulling voor professionals die hun carrière in projectmanagement willen versterken.

Voordelen van IPMA Certificering

De IPMA certificering biedt vele voordelen voor professionals in projectmanagement. Hieronder staan enkele belangrijke voordelen op een rij:

IPMA Certificering Niveaus

Er zijn vier niveaus van IPMA Certificering: A, B, C, en D. Elke certificering vereist specifieke ervaring en opleiding. Hieronder staat een tabel met een overzicht van de vereisten voor elk niveau.

Niveauervaringopleiding
AMinimaal 2 jaar ervaring in projectmanagementGeen vereiste
BMinimaal 3 jaar ervaring in projectmanagementIPMA Niveau B opleiding
CMinimaal 5 jaar ervaring in projectmanagementIPMA Niveau C opleiding
DMinimaal 8 jaar ervaring in projectmanagementIPMA Niveau D opleiding

Het is belangrijk om te weten dat de vereisten voor ervaring en opleiding afhankelijk kunnen zijn van de specifieke regio of land waarin je de certificering wilt behalen. Daarom is het aan te raden om de vereisten in jouw land te verifiëren bij de lokale IPMA afdeling.

Voorbeeld van een succesvol project

Een voorbeeld van een succesvol project met IPMA certificering is de bouw van de Hong Kong-Zhuhai-Macau brug. De projectmanager van het project, Mr. Zhu Yongling, had de IPMA Niveau C certificering en was in staat om het project op tijd en binnen budget af te ronden. Dit project was een technisch en logistiek hoogstandje, met gebruik van innovatieve technologieën en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de regio.

In conclusie, de certificering is een waardevolle aanvulling voor professionals in projectmanagement. Het biedt erkenning, carrièrekansen, toegang tot een wereldwijd netwerk en de versterking van vaardigheden en kennis. Als je serieus bent over je carrière in projectmanagement, overweeg dan om een certificering te behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *