Loopbaancoaching

Onderzoeken en opvolgen wat jij kan en wil om zo (weer) plezier te vinden in je werk.

Een loopbaancoach is iemand die jou op professionele manier ondersteunt in de ontwikkeling van jezelf in je loopbaan. Alles draait om jou als persoon en jouw persoonlijke ontwikkeling.

Hoe ziet een loopbaancoachingtraject eruit?

1. Het kennismakingsgesprek

Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en tasten we af of er een match is.

Daarnaast bekijken we jouw vraag en onderzoeken we wat jij wilt ontwikkelen. We beschrijven jouw vraag met de SMART-methode, zodat duidelijk wordt wat jij wanneer wilt bereiken.

2. De vervolggesprekken

Tijdens deze gesprekken werken we aan jouw loopbaanvraag.

  • We maken gebruik van diverse tools en technieken om jou meer inzichten te geven. Je kan denken aan een test, spellen en actieve opdrachten. Ook kan je jouw kwaliteiten, cv en wensen voor een volgende stap bespreken. Denk aan het opstellen van een motivatie of de voorbereiding van een sollicitatiegesprek.
  • Elk gesprek beëindigen we met de afspraak wat je de komende periode gaat doen. Het volgende gesprek beginnen we met jouw reflectie over deze afspraak.
  • Jij maakt van deze gesprekken een verslag vanuit jouw perspectief. Wat heb ik opgepikt? Wat ga ik daar mee doen?

 

Uit ervaring blijkt dat er één tot vijf vervolggesprekken nodig zijn.

3. Het eindgesprek

We sluiten af met een evaluatie. We bespreken het gehele traject en de gerealiseerde doelen. Daarnaast kijken we terug op onze samenwerking en hoe we die – indien nodig – een vervolg kunnen geven.

Schrijf je in voor een training bij OPTIO

Wil je ook vooruit in je carrière? Bel dan naar 0653 169 277 voor meer informatie of schrijf je direct in voor één van de  trainingen bij OPTIO.