“Je zoekt een professionele coach. Een goede coach die resultaten boekt met jou of met jouw medewerker(s).

Die kwaliteit levert en duurzame gedragsverandering realiseert. Die transparant is en met wie het plezierig samenwerken is.” NOBCO- Nederlandse Orde van Beroepscoaches

 

In veel bedrijven worden problemen opgelost door harder te werken, meer mensen aan te nemen of mensen naar trainingen te sturen waarbij men denkt dat dit bijdraagt tot het oplossen van het probleem. Soms is dat ook zo, maar ook komt het voor dat de gekozen ‘oplossing’ geen oplossing blijkt te zijn.

Vaak geeft het volgen van een training een zelfde soort gevoel. Training alleen leidt vaak niet tot het resultaat dat vooraf wordt beoogd. Mensen hebben wel een aantal zaken geleerd op de training, maar weten niet hoe ze dit kunnen toepassen in de praktijk.

Daarom hoort bij elke training van OPTIO een vervolgtraject, namelijk coaching. Met behulp van een persoonlijke coach leert de cursist het geleerde naar de praktijk te vertalen. Dit vervolgtraject kan worden verlengd, naarmate er behoefte is aan meer coaching.

Een kenmerk van coaching is: De verantwoordelijkheid van de gecoachte om op deze wijze het beste uit zichzelf te halen.

In een coaching-traject zal de coach het werk niet zelf uit voeren, maar de werknemer dusdanig begeleiden dat de gewenste kennis en/of vaardigheid een ‘natuurlijke’ status krijgt en zo een onderdeel wordt van het dagelijkse werk. Dit gebeurt door het delen van de kennis en de ervaring van de coach en de bewustwording van de eigen situatie. Door toepassing van coaching wordt veelal het leertraject van de deelnemer aanzienlijk verkort.

De wereld om ons heen verandert voortdurend, waardoor medewerkers continue mee moet veranderen. Dit veranderen gebeurt door middel van training, luisteren naar podcasts, het lezen van artikelen en boeken, het bezoeken van seminars maar kan ook door middel van coaching.  

 

NOBCO

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

  • bewustwording en persoonlijke groei,
  • het vergroten van zelfvertrouwen en
  • het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

 

Neem contact op