Coaching - persoonlijke effectiviteit

Een goede coach boekt resultaten met jou of met jouw medewerker(s).

In veel bedrijven is harder werken de oplossing voor problemen. Door meer mensen aan te nemen of medewerkers naar trainingen te sturen die hopelijk bijdragen aan het oplossen van het probleem. Soms is dat ook zo en soms blijkt de gekozen ‘oplossing’ geen oplossing te zijn.

Vaak geeft het volgen van een training hetzelfde soort gevoel. Een training leidt vaak niet tot het gewenste resultaat. Deelnemers hebben een aantal zaken geleerd, maar weten niet hoe ze dit kunnen toepassen in de praktijk.

Onze aanpak

Bij elke training van OPTIO hoort ook een vervolgtraject door middel van coaching. Met behulp van een persoonlijke coach leert de cursist het geleerde naar de praktijk te vertalen. Dit vervolgtraject kan worden verlengd wanneer er behoefte is aan meer coaching.

In een coachingtraject voert de coach het werk zelf niet uit, maar begeleidt hij of zij de werknemer. Met als doel de gewenste kennis en/of vaardigheid onderdeel te laten zijn van het dagelijkse werk.

Coaching verkort het leertraject van de deelnemer aanzienlijk. De coach deelt eigen kennis en ervaring en zorgt voor bewustwording van de situatie van de gecoachte persoon.

NOBCO

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte persoon aanzet tot effectief gedrag door:

  • Bewustwording en persoonlijke groei
  • Vergroten van zelfvertrouwen;
  • Exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

Schrijf je in voor een training bij OPTIO

Wil je ook werken aan je persoonlijke effectiviteit? Bel dan naar 0653 169 277 voor meer informatie of schrijf je direct in  bij OPTIO.