Van specialist naar leider

Leer managementvaardigheden die je verder helpen

Vaak worden in bedrijven de goede specialisten (zoals technisch, financieel of andere disciplines) gepromoveerd tot leider van een groep mensen.

Om alles uit jouw team te halen en écht succesvol te zijn, moet je je rol pakken als leider. Inspireer en motiveer je teamleden, stimuleer teamwork, durf taken los te laten, bouw duurzame relaties op en besteed tijd aan de ontwikkeling van teamleden en die van jezelf!

Houd in je achterhoofd dat jouw team het belangrijkste is; investeer tijd en energie in je teamleden en het betaalt zich vanzelf uit!

Competenties van de leider 2.0

Van moderne leiders verwachten we dat ze verder kijken dan ‘de cijfers’ en oog hebben voor de impact van hun bedrijf op de maatschappij, veiligheid en milieu.

Interviews met Nederlandse CEO’s laat zien dat de leider onder andere zelfbewust, zelfsturend, open voor feedback, risicobewust en verbindend moet zijn.

Organisaties zijn veelal onderweg van een traditionele naar een meer agile werkwijze. Dit betekent dat de leider ook een visie en koers moet hebben.

Eigenschappen van een leider 2.0:

  • Dienend leiderschap (servant leadership);
  • Ondernemerschap (entrepreneurship);
  • Professionele en maatschappelijke verantwoordelijkheid (professional and social responsibility);
  • Projectmanagement.

De leider 2.0 moet kunnen communiceren, motiveren, coachen en teams ontwikkelen. Maar ook intercultureel bewust, proactief, creatief en emotioneel intelligent zijn.

Wil jij een nog betere leider worden met de juiste vaardigheden?

OPTIO Nederland organiseert in samenwerking met Helen Kamerman van KKIO regelmatig deze opleiding. Het takenpakket van een manager komt voorbij en het ontwikkelen van de juiste leiderschapsvaardigheden.

Gepersonaliseerde opleiding door agile aanpak

De agile aanpak garandeert dat jouw behoeften aan bod komen. Je volgt niet een standaard opleiding. Jij bepaalt de onderwerpen (uiteraard ondersteunen we je bij je keuze), om zo te werken aan jouw ontwikkeling.

We bieden een mix van theorie en praktijk en zorgen ervoor dat jij na deze opleiding in de praktijk met deze onderwerpen aan de slag kan.

Schrijf je in voor een training bij OPTIO

Ook samen met OPTIO aan je managementvaardigheden werken? Bel dan naar 0653 169 277 voor meer informatie of stuur een bericht via het formulier.