Management vaardigheden: Van specialist naar leider

Vaak worden in bedrijven de goede specialisten (of dit nu technische, financiële of ander disciplines zijn maakt niet uit) gepromoveerd tot leider van een groep mensen.

Maar om alles uit jouw team te halen en écht succesvol te zijn, moet je je rol pakken als leider. Inspireer en motiveer je teamleden, stimuleer teamwork, durf taken los te laten, bouw duurzame relaties op en besteed tijd aan de ontwikkeling van de teamleden en die van jezelf! Houd in je achterhoofd dat jouw team het belangrijkste is; investeer tijd en energie in je teamleden en het betaalt zich vanzelf uit!

Competenties van de leider 2.0

Van moderne leiders wordt verwacht dat zij verder kijken dan ‘de cijfers’ en oog hebben voor de impact van hun bedrijf op de maatschappij, veiligheid en milieu.

Interviews met Nederlandse CEO’s leverde op dat de leider o.a. zelfbewust, zelfsturend, open voor feedback, risicobewust en verbindend moet zijn.

Neem daarbij in ogenschouw dat organisaties veelal onderweg zijn van een traditionele naar een meer agile werkwijze, hetgeen betekent dat de leider dus ook een visie moet hebben en de daarbij behorende koers moet kunnen uitzetten.

Eigenschappen die daar voor nodig zijn:

  • Dienend leiderschap (servant leadership);
  • Ondernemerschap (entrepreneurship);
  • Professionele en maatschappelijke verantwoordelijkheid (professional & social responsibility); en
  • Project management.

De leider 2.0 moet kunnen communiceren, motiveren, coachen en teams ontwikkelen. Maar ook intercultureel bewust, proactief, creatief en emotioneel intelligent zijn.

Wil jij een nog betere leider worden met de juiste vaardigheden?

OPTIO Nederland organiseert in samenwerking met Helen Kamerman van KKIO regelmatig deze opleiding, waarin niet alleen wordt ingegaan op het takenpakket van een manager, maar ook op het ontwikkelen van de juiste leiderschapsvaardigheden.

Gepersonaliseerde opleiding door Agile aanpak

De agile aanpak garandeert dat jouw behoeften aan bod komen en je niet een standaard opleiding volgt. Jij bepaalt welke onderwerpen er aan bod komen (uiteraard ondersteunen we je bij je keuze), om zo te werken aan jouw ontwikkeling.

We mixen theorie en praktijk en zorgen dat jij na deze opleiding in de praktijk met deze onderwerpen aan de slag kan.

 

Neem contact op