Crisis: Een crisis is een zware noodsituatie waarbij het functioneren van een stelsel ernstig verstoord raakt. Het woord ‘crisis’ heeft in de dagelijkse spraak een negatieve lading. Van oorsprong is de term echter neutraal. (bron Wikipedia).

Omdat het functioneren van ons huidige stelsel behoorlijk verstoord is door het Coronavirus, zullen steeds meer mensen meer out-of-the-box moeten denken om deze periode goed door te komen.

Dus, wanneer je niet volgens de ‘gewone’ manier kan werken, zul je moeten zoeken naar alternatieven. Het goede van deze crisis is dat je ziet hoe creatief mensen zijn, door de nieuwe initiatieven die opgestart worden en waarschijnlijk straks ook niet meer verdwijnen. Het thuiswerken opent ook nieuwe mogelijkheden voor anderen.

Training & Coaching vanuit huis

Een sector waar het stelsel ook totaal verstoord is, is bij Training & Coaching. Daar waar mensen naar een locatie toegingen en samenwerkten om zich bepaalde kennis & vaardigheden eigen te maken is dat nu niet mogelijk. Maar ook hier geeft het thuiswerken/online werken nieuwe mogelijkheden en worden veel van de aangeboden diensten online aangeboden. Natuurlijk is dat net iets anders, maar het past in het tijdsbeeld en je merkt dat deze diensten ook steeds beter worden ingevuld en er ook meer tools ter beschikking zijn gekomen om online leren & coachen interessanter te maken.

Hoge interactiviteit ook online

De klassikale trainingen van OPTIO kenmerken zich door het hoge interactieve karakter, met veel spel- & simulatie elementen. Een goede online training zal ook die elementen moeten bezitten. Een uur naar een scherm kijken, waar een film of dia presentatie voorbij komt zal niet echt motiveren. Bij de online trainingen van OPTIO kan je ook die hoge interactiviteit verwachten, met filmpjes, spel & simulatie elementen, verrassende opdrachten en veel variatie.

De trainingen worden in modules van maximaal 3 uur gehakt en zijn een geweldige mogelijkheid om van het thuis werken ook thuis leren te maken.

 

Wil jij ook tijdens deze crisis je tijd optimaal benutten?

Vraag naar de mogelijkheden van online coaching, of volg een online training bij OPTIO en ontvang tot 1 juni 10% korting door je hier in te schrijven of contact op te nemen met Ronald via 06 5316 9277.

Benieuwd naar tips over het leidinggeven aan millennials? Lees hier verder